Om meg

Hei jeg heter Rune Hoel, er født 11. januar 1975 i Molde hvor jeg vokste opp. Er gift med Trude og har to sønner, men flyttet til Elnesvågen i 1999 hvor jeg stortrives.

Det hele startet med at jeg så stand up showet RAW med Eddie Murphy på 80-tallet en gang. Da visste jeg at dette var noe jeg virkelig hadde lyst til å prøve, å stå på ei scene og snakke tull for å få folk til å le. Men tanken ble stuet langt bak i bakhodet, for noe slikt kom jeg aldri til å tørre å gjøre.

Når 30-års dagen min nærmet seg i det fjerne spurte kona meg om det var noe jeg hadde lyst til å gjøre når jeg ble 30. Slik kom tanken frem igjen om å få stå på ei scene. Jeg satte meg ned og skrev stand-up showet «Rune hittil og littil.» Leide lokale med scene, lyd og lys, og innviterte venner og kjente på stand-up show.

Noen trodde jeg var blitt gal siden jeg er en beskjeden og rolig kar. Andre mente at dette skulle jeg ha gjort for mange år siden siden jeg alltid har vært uhøytidelig, selvironisk og elsker å få folk til å le. Lørdag 8. januar 2005 gikk jeg på scenen for første gang i mitt liv og avsluttet showet med å strekke hendene i været til Prima Vera sangen «han er gal» med trampeklapp fra publikum. DER og da var jeg solgt, dette bare MÅ jeg gjøre mer.

Jungeltelegrafen begynte å gå og dermed fikk jeg oppdrag i bursdager, bryllup, årsfester og lignende. I oktober 2008 satt jeg opp et helaftens standupshow på Vikingfjord kro og motell i Elnesvågen. Det ble også en del private arangemang og små jobber bl.a i Frænahallen på 17. mai to år på rad og oppvarmer for blant andre Jonna Støme og Nils Ingar Aadne i Ålesund på Teaterfabrikken. Men jeg tenkte mye på at Molde trenger ei humorscene.

Høsten 2009 ble jeg kontaktet av radiokanalen 1FM som ville at jeg skulle begynne å lage «luringen» for dem. Har derfor vært å høre på radio daglig siden da. Jeg har også gjort andre humorinnslag for 1FM som stuntrepotasjer, og vært gjesteprogramleder i frokostshowet noen ganger. Har også laget nett TV for RBnett (Ordførerduellen- Opp og ut og påske quiz)

Men jeg greide ikke å legge fra meg tanken på at Molde burde hatt ei humorscene. Så høsten 2009 tok jeg en telefon til Odd Arne Halaas og luftet ideen om humorscene i Molde. Det var han tent på siden han også hadde gått og tenkt det samme. Odd Arne kjente Roy Heggdal som driver LØKTA og luftet ideen for han. Han hadde også gått og tenkt det samme, så vi tre tok et møte og ble enige om at dette var noe Molde trengte.

  1. Januar 2010 ble Latter på løkta «barnet mitt» født, da hadde Odd Arne Halaas, Roy Heggdal og jeg premiere på Moldes humorscene. Dette er en scene for all slags humor og hvor nykommere og mer erfarne folk kan møtes. Ei scene hvor terskelen ikke er så høy for at du skal få prøve deg på ei scene.

 

Jeg jobber som freelance innen humor hvor jeg leverer humoropptredner til både bedrifter og i private sammenhenger. Så skulle du trenge underholdning til et arrangemang så er det bare å ta kontakt.

 

 
– Rune Hoel.